Bertel.com
Bertel@sti.dk

Vedvarende Energiprojekt  Troldhede  - 

 
 

Til forsiden

Måske ny behandling af Troldhede-projekt


 

Jonna Odgaard jona@bergske.dk
08. Februar 2008 11:30

 Et medlem af Region Midtjyllands Råd for Energi- og Miljøteknologi har opfordret rådet til at behandle Bertel Jensens ansøgning igen.

Bertel Jensens projekt-ide, der kan gøre Troldhede selvforsynende med vedvarende energi fra vindmøller og brint, skal måske behandles igen i Region Midtjyllands Råd for Energi- og Miljøteknologi.

Rådet sagde ellers i fredags nej til at støtte projektet.

Bertel Jensen og hans medansøger havde søgt om støtte til at hyre professionel bistand til at beskrive og gennemanalysere projektet. Formålet var at skabe det baggrundsmateriale, der er nødvendig til at søge sponsorstøtte.

Men nu siger den eneste politiker, der er medlem af rådet, Kaj Møldrup Christensen (S), Langå, at han vil bede om at få projektet behandlet i rådet igen.

Kaj Møldrup Christensen har nemlig siden afslaget snakket med Bertel Jensen. Derved har han forstået, at der er tale om en demonstrationsprojekt, som vil kunne bruges af alle landsbyer. Og da Kaj Møldrup Christensen er stærkt optaget af udviklingen i regionens landdistrikter, mener han, at sagen bør tages op igen.

»Jeg tog stilling og stemte nej på basis af en indstilling fra forvaltningen. Siden har jeg talt med Bertel Jensen og forstået mere af, hvad projekt går ud på. Derfor vil jeg skrive til forvaltningen og formanden og bede dem om at sagen kommer på dagsordenen igen,« siger Kaj Møldrup Christensen.